کاربرد کولرهای سلولزی در مصارف خانگی و صنعتی

یکی از راهکارهای اساسی برای مقابله با افزایش گرما در جهان استفاده از کولرهای تبخیری می باشد،کولرهای سلولزی یکی از انواع کولرهای تبخیری است که امروزه بدلیل راندمان بالا،صرفه جویی در مصرف انرژی ومزیت های فراوانی که دارند چه در مصارف خانگی یا در محیط های صنعتی جایگزین کولرهای پوشالی شده اند،کولرهای سلولزی صنعتی برای مساحت های بیشتر از 100متر مربع مثل کارخانجات،ادارات،گلخانه ها و مساجد استفاده میشود و شباهت زیادی با کولرهای سلولزی خانگی دارند. تفاوت اساسی کولرهای خانگی با صنعتی در ابعاد کولرها و قدرت هوادهی آنها می باشد.
اهمیت استفاده از کولرهای سلولزی
دلایل بسیاری برای استفاده از کولرهای سلولزی وجود دارد:
پدهای سلولزی: بدلیل استفاده از پدهای سلولزی بجای پوشال های چوبی هوای تمیزتری وارد محیط میکنند و از ورود گردوخاک هم جلوگیری می کنند.
مصرف انرژی:کولرهای سلولزی آب و برق کمتری مصرف میکنند که هم از نظر اقتصادی مقرون به صرفه است هم برای محیط زیست مفید میباشد
طول عمر:پدهای سلولزی هر 4 یا 5 سال نیاز به تعویض دارند
هزینه:بدلیل دیرتر خراب شدن پدها و مصرف کمتر آب و برق هزینه کمتری دارند.
ضدحساسیت:هوایی که کولرهای سلولزی تولید می کنند بسیار تمیز است و برای افرادی که به رطوبت و گردوخاک حساسیت دارند مناسب است.
کاربرد کولرهای سلولزی در مصارف خانگی و صنعتی
کولرهای سلولزی خانگی برای محیط های کوچک با متراژ پایین مثل مغازه ها،منازل و ادارت کوچک استفاده می شود در صورتیکه کولرهای سلولزی صنعتی برای محیط های بزرگتر با متراژ بالا مثل سوله ها ، کارخانه ها،مراکز تجاری ،سالن های ورزشی مورد استفاده قرار می گیرد.
کولرهای سلولزی خانگی در ابعاد کوچکتری نسبت به کولرهای سلولزی صنعتی به بازار عرضه میگردند و به همین نسبت فضای کمتری را هم نسبت به کولرهای صنعتی اشغال می کنند وجابجایی آنها راحت تر میشود.
کولرهای سلولزی خانگی معمولا از جنس پلاستیک مقاوم یا فلز سبک ساخته میشود که نمای بهتر و سبک تری داشته باشند اما کولرهای سلولزی صنعتی از جنس مقاوم تری نسبت به کولرهای خانگی که معمولا از آلومینیوم یا فلز ضخیم می باشد ساخته می شوند که قدرت و دوام بالاتری را دارا باشند.
انواع کولرهای سلولزی صنعتی و خانگی
نظرات مختلفی در مورد تقسیم بندی کولرهای سلولزی وجود دارد بعنوان مثال:
- کولر ۳۵۰۰
- کولر ۴۰۰۰
- کولر ۵۰۰۰
- کولر ۶۰۰۰
- کولر ۷۰۰۰
- کولر ۸۰۰۰
- کولر ۹۰۰۰
- کولر ۹۵۰۰
- کولر ۱۰۰۰۰
- کولر ۱۱۰۰۰
- کولر ۱۲۰۰۰
- کولر ۱۵۰۰۰
ثابت یا قابل حمل :
کولرهای سلولزی ثابت برای فضاهای بزرگتر مورد استفاده قرار میگیرد و با کانال کشی نصب میشود اما کولرهای سلولزی قابل حمل مناسب فضاهای کوچکتره و بوسیله چرخ های زیر کولر جابجا میشود.
بالازن-پایین زن-بغل زن:
به کولرهای سلولزیی که هوای خنک از بالای کولر خارج میشود بالازن،کولرهایی که از قسمت پایین کولر خارج میشود پایین زن و اگر هوا از طرفین کولر خارج شود بغل زن گفته می شود.
پلیمری یا غیرپلیمری:
کولرهای سلولزی پلیمری از مواد پلیمری ساخته شده که سبک تر هستند و طول عمر بالایی دارند اما غیرپلیمری از فلز ساخته شده اند و استحکام بیشتری دارند.
سانتریفیوژ یا آکسیال:
کولرهای سانتریفیوژ هوای خنک را ب صورت خطی با فشار زیاد در کانال منتقل میکند اما کولر های آکسیال هوای خنک را در فضای وسیغی مثل سالن های بزرگ یا فضای باز پخش می کند
تک فاز یا سه فاز:
کولرهای تک فازبا 220ولت برای محیط های کوچک و کولرهای سه فاز با 380 ولت برای فضاهای بزرگ استفاده میگردد.
نتیجه گیری
با توجه به نکاتی ک گفته شد انتخاب کردن بین کولر سلولزی خانگی و کولر سلولزی صنعتی به عواملی و نیازهای ما بستگی دارد،در صورتی که محیط ما کوچک باشد و نیاز به سرمایش کمتری باشد از کولر سلولزی خانگی و اگر فضا بزگتر شود مثل کارخانه ها ،فضاهای بزرگ یا مکان های تجاری از کولرهای صنعتی با امکان هوادهی بیشتر استفاده می شود.